top of page

HET VERHAAL

Streek-Smaak chocolade Achterhoek is verheugd om haar eerste creaties te introduceren: bonbons met een Achterhoekse flair. Geïnspireerd door de overvloedige en smaakvolle ingrediënten van onze streek hebben we een assortiment bonbons ontwikkeld die de ware essentie van onze omgeving weerspiegelt.       

 

In elke hap van deze bonbons proef je de unieke karakteristieken van onze regio.

Dahomey Whisky van Distilleerderij De Bronckhorst in Zelhem wordt in onze eerste bonbon gecombineerd met zoete Lievelder laurier. De honing van Mariëlle Bijeen met Achterhoekse appels, zoals de Anna van Zieuwent en de Honingzeuten, is de smaakcombinatie van onze tweede bonbon. De Achterhoekse peren, bijv. de Calbas Musquée en de Ossepeer uit het rijke verleden, worden gecombineerd met het zeer bekende Achterhoekse theebeschuitje (Kempermolen Breedenbroek). Dit maakt de derde smaak. 

We hebben zorgvuldig samengestelde combinaties gecreëerd met ingrediënten rechtstreeks van de Achterhoekse boerderijen en producenten. De sappige appels en peren komen uit de boomgaarden van Horstink uit Rha, die door Johannes de Stoker van Kaasboerderij Weenink te Lievelde, zijn gestookt tot een krachtige eigengereide likeur. De ambachtelijke koudgeslingerde gezeefde honing van Mariëlle Bijeen uit Lichtenvoorde wordt gelardeerd door de nectar van bloemen en kruidenplanten die gedijen in onze eigen achtertuinen.

Wij hebben deze streekgebonden ingrediënten liefdevol verwerkt tot verrassende vullingen, omhuld door de fijnste duurzame chocolade. Van pittige fruitige tonen tot de subtiele complexiteit, elke bonbon is een eerbetoon aan de diversiteit van onze omgeving. Of je nu een doorgewinterde fijnproever bent of gewoon op zoek bent naar iets nieuws, onze verrassende  bonbons beloven een ontdekkingstocht voor je smaakpapillen te zijn. Verwen jezelf met een stukje lokale trots en geniet van de verrukkingen die onze regio te bieden heeft, verpakt in elke verleidelijke hap. 

 

De chocolatiers Maurice Daamen en Hans Hulshof, ondersteund door Jürgen, staan voor vakmanschap, liefde voor ingrediënten, gerechten, chocolade en handgemaakte perfectie. Hun jarenlange ervaring in combinatie met de beste Achterhoekse ingrediënten, zijn de basis voor het vervaardigen van onze exclusieve Achterhoekse bonbons. Wij gebruiken enkel producten van de beste Achterhoekse kwaliteit; goede boerenboter, verse boerenroom en de fijnste duurzame chocolade (Cocoa Horizons program) vormen de basisgrondstoffen die, in combinatie met het vakmanschap en jarenlange ervaring, garanderen dat u de best denkbare kwaliteit krijgt!

 

Bezoek onze website en de geselecteerde talrijke streekproducten-winkels in de Achterhoek om deze unieke bonbons te ervaren en laat je verrassen door de smaken van onze streek. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en te zien hoe deze bijzondere lekkernijen je smaakervaring verrijken. Onze hoogwaardige Achterhoekse bonbons zijn vervaardigd uit de beste duurzame chocolade en worden liefdevol met de hand gedecoreerd. Zo ontstaan de zoete kunstwerken die een genot voor jouw smaakpapillen zijn. Of het nu voor een verjaardag, conferentie, diner, trouwerij of andere bijzondere gelegenheid is, onze Achterhoekse bonbons zijn het perfecte cadeau. In zeer luxe essenhouten kistjes (limited edition, evt. laser-gepersonaliseerd) overhandig je exclusief je voorliefde voor streekeigen smaken.

Overtuig jezelf van onze smaak!

 

Als je handgemaakt eet, proef je de droom!

 

Spectaculinaire groet’n!

contact

info@streek-smaak.nl

bezoekadres: Meester Nelissenstraat 20b

7156 MD Beltrum

+31 6 3913 0567

 

KVK: 57924856

BTW-id: NL001389082B83

Bedankt voor je bericht! We komen er spoedig bij je op terug.

©2024 Streek-Smaak door  Jelle Post

bottom of page